Samec, Alice Clayton


Občas chci utéct z šedi všedních dnů do bezpečí knížky, se kterou se můžu schovat pod peřinu, přitrouble se usmívat a zároveň vím, že všechno dobře dopadne. Přesně tohle mi přinesla (nebo spíš darovala na zlatém podnose) kniha s názvem Samec.

Nenechte se vylekat necudnou obálkou, která (ještě v kombinaci s názvem) budí dojem, že se jedná o béčkovou erotickou knihu, kde bude plno nepovedených popisů a různých neuskutečnitelných poloh s různými pomůckami.Ve skutečnosti jde o milý příběh, kde se nějaké erotično (a k tomu ještě ve velmi přijatelné formě, která rozhodně nikoho neurazí, ale ani nikoho nepřiměje se červenat až za ušima) objevuje jen velmi sporadicky.

Navíc má tato kniha pro mě příjemný bonus ve formě bullíků. Bullíků, kteří jsou všude přítomní. A autorka dělá i malou osvětu, kdy vysvětluje (přinejmenším svým čtenářům), že bullíci opravdu nejsou ty krvežíznivá plemena, která útočí po všem, co se jim dostane blízko od čumáků. Ukazuje tyto psy takové, jako opravdu jsou - milující a věrní - do té doby, než se dostanou do špatných rukou. (Omlouvám se za tuto absolutně neknižní vsuvku, ale samy máme doma bullíka z útulku, kterému chvilku trvalo, než zjistil, že lidé můžou být i hodní. A přesně takových psů je plná tato knížka. Takže - mé srdíčko dvakrát zaplesalo a užilo si tuto knížku ještě dvakrát víc, než normálně.)

Hlavní hrdinkou knihy je blonďatá, vysoká, hubená královna krásy Chloe, která má jen pár hodin do svatby. Ráno posnídá pořádnou porci sladkého, pohádá se s matkou, rozhodne se vycouvat se svatby, přestěhovat se několik tisíc kilometrů pryč a otevřít si azyl pro opuštěné a týrané pitbully. Prostě... takové obyčejné, americké ráno.

Pokud hádáte, že se do toho zamotá pohledný, zrzavý veterinář,... hádáte správně. 

Chloe a Lucas tvoří humornou dvojici, do které se zamilujete na první pohled. Totiž - na první stránku (... na první řádek?) Chloe je tak ztracená a snaží se najít sebe sama. Spoustu věcí je pro ni nových (protože královna krásy přece nekleje a už vůbec neuklízí psí kotce, no ne?) Na druhé straně je tu Lucas, který má rád dobrodružství a do všeho se žene po hlavě (a vy se do něj zamilujete během několik minut, ale pšt). Spolu tvoří suprovou dvojku, mezi kterou to jiskří, která srší vtipem a která je natolik realistická, že vás to nutí klást jednoduché otázky jako třeba: "A kde se schovává můj Lucas?!"

Všechno dohromady prostě funguje tak jak má. Ústřední dvojice, prostředí, bullíci, romantično, vtípky,... tohle prostě můžu! (I když to nerada přiznávám - je to takové moje guilty pleasure). A asi se nejde ničemu divit, když knize dám čtyři hvězdičky.

2 komentářů:

  1. Já nevím. Mě naopak knížky Alice Clayton asi nějak nesedly. Její styl psaní mi úplně nevyhovuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že je to takové jednodušší čtení, které asi nemusí sednout úplně každému :))

      Vymazat

 
Charrlie loves books Blog Design by Ipietoon