Přečteno, říjen 2016



PŘEČTENO V ŘÍJNU 2016:

• Možná v jiném životě - Taylor Jenkins Reid
• Zahrada spáčů - Lisa Heathfield
• Samec - Alice Clayton
• Hřebec - Alice Clayton

Uznávám - v říjnu jsem tomu moc nedala. Ať už článků, nebo přečtených knih. Na záda mi dýchají termíny ve škole, a tak jsem většinu měsíce měla zahrabanou hlavu v knížkách do školy. Ale předpokládám, že knihy o hospodářství a vzniku samosprávy, vás asi nezajímají.

Možná v jednom životě byla moc příjemná kniha, která byla psaná zase trochu jinak, než jsem zvyklá. Příběh se totiž hned na začátku rozdělí do dvou paralelních rovin - co by se stalo, kdyby hlavní hrdinka příběhu zůstalo se starým přítelem ze střední, a co kdyby toho večera odešla domů. Jsou to vlastně takové dva příběhy v jednom, příjemné čtení na dlouhé podzimní večery s nádechem romantiky (s pořádně velkým nádechem). Jasně, není to dokonalé, ale je to dobré.

Naproti tomu Zahrada spáčů je zase trochu něco jiného, než co čtu obvykle. V této knize totiž zavítáte do kolonie Seed, který existuje podle jiných pravidel, než ten svět, který obyvatele Seedu obklopuje. O to děsivější celý příběh působí, když si uvědomíte, jak snadné je takovou kolonii vytvořit (i dnes) a když se zamyslíte, kolik takových kolonií v dnešním světě může existovat. Nicméně samotný příběh byl sice poutavý, ale vyprávěný neskutečně zdlouhavě a kolikrát se na několika stránkách nestalo nic (jakože... fakt nic - kromě nekonečného velebení Přírody). Nechci vás ale odradit, jen možná varovat, že tato kniha skutečně nesedne každému.

O Samcovi jsem se rozepsala v recenzi už dříve. Je to klasická, oddechová knížka, kterou přečtete na jeden, dva zátahy. Budete se u ní usmívat, bude vám u ní dobře, a na konci ji zaklapnete s pitomým úsměvem na tváři. Za mě určitě nejlepší kniha od Alice Clayton, kterou jsem četla. 

I Hřebec je dobrý, ale Samec je prostě o trošičku lepší. (Mimochodem - pokud si tyhle dvě knížečky vyrovnáte vedle sebe v knihovničce, působí to... minimálně zvláštně. A trochu komicky.) I tak je to ale příjemné čtení pro lehce zasněné, ženské dušičky, které se rády zazubí nad nějakou tou romanťárnou. Ale... buďme upřímní (nebo spíš - upřímné) - kdo z nás nemá občas náladu na dobrou romanťárnu? (A pokud je navíc okořeněna pár pikantními stránkami... Jako taková třešnička na dortu, co si budeme povídat.)

10 komentářů:

  1. Možná v jiném životě čeká už docela dlouho v mé knihovničce na přečtení. :D A ostatní tři knihy bych si chtěla taky přečíst, pěkný výběr. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že se k této knize brzo dostaneš. Určitě to není žádný mega hit, ale určitě udělá příjemné odpoledne :)) A vlastně všechny knížky, které jsem v říjnu stihla přečíst jsou ideální na to, aby byl den příjemnější :D

      Vymazat
  2. Zahrada spacu je docela zajimavy titul. Nejak nevim,co si o knize myslet. Anotace zajimava, titulka take,ale ty recenze nic moc. Spise jsem cetla,ze se nelibi,nez líbí:)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to stojí za přečtení, ale rozhodně to není adept na knihu roku :)) Nicméně, zkusit se má všechno :))

      Vymazat
  3. Rozhodně jsi mě nalákala na knížku Možná v jiném životě, tu si musím zapsat do svého wishlistu :) Děkuju! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že se k Možná v jiném životě dostaneš. Je to pěkná knížka na pěkné odpoledne. Určitě to není trhák, ale je to zase něco nového a jiného, než co je běžně k dostání :)) určitě doporučuji :))

      Vymazat
  4. Ale i tak jsi toho stihla opravdu hodně, já jsem přečetla dvě knihy, i když jedna byla v angličtině, tak se mi to docela kompenzuje :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jedna kniha v angličtině, to je jinej level :D Já se k tomu odhodlávám už dlouho, ale stále jsem to nezvládla a už se za sebe trochu stydím :D

      Vymazat
  5. Stihla jsi toho přečíst hodně :) A pěkné knížky :) Na sérii od Alice Clayton se také chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že se ke knížkám od Alice Clayton dostaneš co nejdříve, určitě stojí za to! :))

      Vymazat

 
Charrlie loves books Blog Design by Ipietoon