Přečteno, září 2016


PŘEČTENO V ZÁŘÍ 2016:

• Odvrácená tvář lásky - Colleen Hooverová
• Glee: Jak to začalo - Sophia Lowellová
• Eichmann v Jeruzalémě: Zpráva o banalitě zla - Hannah Arendt
• Andělé nad Teheránem - Gina B. Nahai
• Harry Potter a prokleté dítě - J. K. Rowlingová, Jack Thorne, John Tiffany
• Nabíječ - Alice Claytonvá

O Odvrácené tváří lásky jsem vám napsala už celý článek. Ten si můžete přečíst tady. Byla to první knížka v tomto měsíci a bylo to přesně to, co jsem potřebovala. Babí léto (i když v té době ještě opravdové léto), romantická slaďárna s nečekaným zvratem,... No prostě... ňach.

S knížkou Glee: Jak to začalo jsem se vrátila zpátky o pár let. Byl to skvělý exkurz a určitě se chystám i na další dva díly. Je sice poznat (hodně, hodně) poznat, že cílová skupina je někde jinde, literárně to taky není žádná sláva, ale... je to Glee. 

Knížka o Eichmannovi je jedna z těch, kterou čtu do školy. V následujících týdnech jich budu číst víc a víc, a nejsem si jistá, jestli bych je měla zařazovat do tohoto měsíčního souhrnu. Je to kniha, ale je to odborné čtení, a to taky není šálek kávy pro každého. Nicméně se to týče této knihy, tak tady doporučuji všemi deseti. Je to nesmírně zajímavé čtení, i když poněkud náročnější. Ale pokud vás zajímají procesy s nacisty a chcete získat ještě jiný pohled na celou problematiku, tak určitě doporučuji!

Co se týče knížky s kouzelným názvem Andělé nad Teheránem, tak o té si můžete přečíst tady. Na potkání ji doporučuji každému a jinak to nemůže být ani tady. Vyzkoušejte, nebojte se. Je to něco jiného, ale je to příjemně jiné.

O Harrym Potterovi ještě určitě uslyšíte, chystám článek. Nicméně shrnu to: bylo to pěkné, bylo to americké, nebyla to Rowlingová, ale byl to Harry.

No a poslední třešnička na dortu je Nabíječ, kterého jsem měla na svém to-read-listu až překvapivě dlouho. Pořádně nevím, proč jsem se mu vyhýbala, a proč mi trvalo tak dlouho, než jsem se k této knížce dostala. Na dlouhé zimní večery, sklenka vína do ruky, teplá deka na kolenou,... Prostě skvělost. Padlo mi to do rány víc než jsem čekala.

3 komentářů:

  1. Krásné kousky :) Nejvíc zvědavá jsem na nového Harryho a docela se bojím, že mě zklame. Nabíječe mám to-read- listu už také docela dlouho :) Mohla bych se do něj konečně pustit :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Odvrácenou tvář lásky všichni pějí chválu, ale mě se zas tak nelíbila. Glee, na to jsem koukala ještě na střední a když je špatný den, pouštím si ho i dnes.:))

    OdpovědětVymazat
  3. Hezké kousky :) Na Harryho se chystám a seriál Glee je moje obrovská, ale opravdu strašně obrovská srdcovka, ale knížky jsem tedy nečetla, bojím se, aby mě nezklamaly :)

    OdpovědětVymazat

 
Charrlie loves books Blog Design by Ipietoon